Sursa imagine: adrnord.md

La Bălți va fi creat un Centru de inovare și transfer tehnologic

Centrul de inovare și transfer tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord va fi creat la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) în cadrul unui nou proiect finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și implementat de ADR Nord.
 

Potrivit reprezentanților USARB, prin implementarea acestui proiect, al cărui partener este Ministerul Educației, se dorește creşterea competitivităţii economice regionale prin promovarea dezvoltării cercetării, inovării şi transferului tehnologic în Regiunea de Dezvoltare Nord. Totodată, proiectul va crea oportunități pentru dezvoltarea, valorificarea și promovarea infrastructurii de cercetare, inovare și transfer tehnologic, precum și dezvoltare start-up-rilor în domeniul afacerilor inovative la nordul Republicii Moldova.
 
 
„Proiectul va contribui la creșterea competitivității economice regionale prin promovarea cercetării, inovării și transferului tehnologic. ADR Nord și USARB și-au propus să îndeplinească acest obiectiv ținând cont inclusiv de prevederile acordului de colaborare pe care instituțiile noastre l-au încheiat încă în anul 2011”, a menționat directorul ADR Nord, Ion Bodrug.
 
 
Valoarea totală a proiectului este circa 17 milioane de lei, din care 40 de mii de lei reprezintă contribuția Primăriei municipiului Bălți. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat alocarea a șase milioane de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017. Proiectul va fi implementat în decurs de 18 de luni.
 
Autor: HotNews
Sursa: adrnord.md
25.02.2017 Actual
1665
0

Comentarii 0