Sursa imagine: moldpres.md

UE va finanța modernizarea stadionului central din Ungheni

Două terenuri de sport din oraşul Ungheni urmează să fie dotate pînă la finele anului curent cu echipamente moderne, conform standardelor internaţionale. Lucrările de amenajare fac parte dintr-un proiect transfrontalier, finanţat de Uniunea Europeană.

„Vor fi amenajate terenuri de tenis, volei și minifotbal pe teritoriul Stadionului central din orașul Ungheni. Acestea vor fi accesibile pentru toți amatorii de sport”,  a explicat Eduard Balan, viceprimarul orașului.
 
Înţelegerea privind stadionul din Ungheni se înscrie într-un Acord de Grant în cadrul Programului de cooperare teritorială al Parteneriatului estic R. Moldova-Ucraina, la care participă 16 localităţi transfrontaliere din aceste state. Partenerul oraşului Ungheni este localitatea Novoselitsya din regiunea Cernăuţi.
 
 
Totodată, proiectul de la Ungheni va contribui şi la implementarea conceptului „Sportul pentru toţi”, prevăzut de Strategia de dezvoltare a culturii fizice şi sportului în R. Moldova pentru perioada 2013-2020.
 
„Este un proiect interesant și important pentru orașul Ungheni. Tinerii sportivi și antrenorii acestora vor beneficia de un spațiu amenajat pentru realizarea obiectivelor de sporire a performanțelor. Pe de altă parte, competițiile transfrontaliere care se vor desfășura aici vor susţine relaţiile de cooperare  între partenerii din Ungheni și Novoselitsya”,  a relevat primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros.
Autor: Moldpres
17.02.2017 Actual
1183
0

Comentarii 0