Sursa imagine: mfa.gov.md

Elveția va susține dezvoltarea economiei moldovenești

Elveţia va susţine dezvoltarea economiei sustenabile ca domeniu prioritar pentru asistenţa ce urmează a fi acordată Republicii Moldova de către Biroul de Cooperare al Elveţiei (BCE). O declaraţie în acest sens a fost făcută de directoarea de cooperare BCE, Simone Giger, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmâc, ministru al Economiei.
 
Potrivit unui comuniat al Ministerului Economiei, în contextul dezvoltării relațiilor bilaterale, Simone Giger a propus ca asistența elvețiană să fie axată pe crearea locurilor noi de muncă noi prin introducerea unor stimulente agenților economici, susținerea întreprinderilor mici și mijlocii din Republica Moldova pentru a intra pe piețe noi de desfaceri, dezvoltarea infrastructurii antreprenoriale în toate regiunile țării, precum și instituirea unui nou mecanism național de promovare a incluziunii sociale și reducere a sărăciei, dar și altele.
 
Oficialul elvețian a mai specificat că în scopul preluării celor mai bune practici UE, BCE este dispus să ofere asistență privind consolidarea capacităților instituționale ale Agenției pentru Protecția Consumatorilor, precum și ale Centrului Național de Acreditare MOLDAC, inclusiv prin dezvoltarea și implementarea Sistemului Informațional integrat pentru procesul de acreditare.
 
„Domeniile de intervenție vor fi discutate în cadrul unui atelier intern de planificare, care va fi organizat la finele lunii martie curent, precum și partenerii de dezvoltare pentru a utiliza la maxim prevederile noii Strategii”, a spus șefa BCE.
 
Vicepremierul Octavian Calmâc a apreciat eforturile Biroului de Cooperare al Elveției în realizarea diferitor proiecte de dezvoltare în Republica Moldova, accentuând că acestea contribuie la atingerea obiectivelor strategice ale autorităților naționale în procesul de reformare și modernizare a țării.
 
Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova a fost deschis în anul 2000, având statut de misiune diplomatică și reprezentanță a Ambasadei Confederației Elvețiene cu sediul la Kiev.
Autor: trm.md
17.02.2017 Actual
1046
0

Comentarii 5

 • Colea:

  Ce interesant. Lumea din tara n-are incredere in guvernare (conform sondajelor), da Elvetia are incredere si ne va sustine. paradox

  17.02.2017 14:47
 • Flash 01:

  Ok, Elveția va susține dezvoltarea economiei moldovenești. Dar Moldova ce da in schimb? :)

  17.02.2017 15:05
 • Oleg:

  Elvetia este vestita pentru neutralitatea sa, deci cel mai probabil aceste laude sunt formalitati diplomatice. Dar si laudele se dau pentru ceva, nu se ofera pentru nimic.

  17.02.2017 15:17
 • Eugen:

  Asteptam, daca au promis sustinere, trebuie sa o faca. Economia la noi inca schiopateaza, orice sustinere acum este binevenita.

  17.02.2017 15:18
 • andrei:

  Se vede că după incidentul din grădinița cu produsele alimentare alterate, Pavel Filip la modul cel mai serios a decis să se ocupe de problema calității produselor alimentare și în genere de standardizare... нет худа без добра

  17.02.2017 16:08