Sursa imagine: sputnik.md

Năstase despre sistemul electoral mixt. Se teme de un nou eșec?

Intenţia guvernării de a schimba sistemul electoral este dirijată de interesul de a se menţine cu orice preţ la putere. Declaraţia a fost făcută de către liderul PPDA, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC 21, transmite IPN.

„Această modificare, de a introduce sistemul electoral mixt, nu se va face în interesul cetăţeanului, dar în interesul clasei politice discreditate. La viitoarele alegeri parlamentare PDM nu mai are şanse să revină la guvernare. Sistemul uninominal ar permite însă ca Plahotniuc şi oamenii săi să rămână la guvernare”, a spus Năstase.
 
Potrivit preşedintelui PPDA, schimbarea sistemului electoral prezintă un risc pentru societate, iar riscul de a fi votat până la alegerile parlamentare din 2018 este la fel de mare ca şi riscul votării Legii ce ţine de legalizarea capitalurilor şi amnistia fiscală. „Oamenii s-au săturat de această guvernare care i-a adus la sapă de lemn. Alegerile parlamentare rămân unica şansă pentru cetăţeni noştri de a schimba acest regim”, a argumentat politicianul.
 
Andrei Năstase a declarat că mizează pe susţinerea cetăţenilor, dar şi a organismelor internaţionale, pentru a nu admite schimbarea sistemului electoral.
Autor: IPN
17.02.2017 Actual
1152
0

Comentarii 3

 • timofei:

  E un pericol pentru partidele de genul platformei conduse de Nastase, care nu au oameni care sa mearga sa reprezinte partidul in teritoriu, n-au echipa de oameni precum o au cei de la guvernare - specialisti profesionisti. De aia se tem

  17.02.2017 10:08
 • Daniel:

  Care e problema domnule Năstase? în teritoriu tot omul va fi votat, dacă ești așa tare iubit de popor, vei fi susținut peste tot.

  17.02.2017 10:57
 • Vadim:

  Dacă va fi schimbat sistemul electoral Năstase nu va mai avea șanse să intre în următorul parlament, și va fi impus să dispară din viața politică a țării

  17.02.2017 11:25