Sursa imagine: igp.gov.md

VIDEO. A fost anihilat un grup infracțional care racola tinere pentru prestarea serviciilor sexual-comerciale

Oamenii legii au deconspirat şi documentat activitatea infracțională a unui grup criminal specializat în prestarea serviciilor sexual-comerciale în orașul Istanbul, Turcia.
 
Astfel, forțele de ordine au stabilit că din grupare fac parte doi cetățeni turci de 24 și 25 de ani, unul dintre care şi-a făcut studiile în medicină, în Republica Moldova, un cetățean din Uzbekistan cu vârsta de 27 ani şi o moldoveancă cu vârsta de 21 ani.
 
Aceștia, prin intermediul rețelelor de socializare recrutau tinere cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, ulterior, li se perfectau pașapoartele, iar apoi erau  transportate în orașul Istanbul, Turcia, în scopul practicării prostituției.
 
Ca urmare a unor descinderi, la Aeroportul Chișinău a fost reținut în flagrant unul dintre membrii grupării, în timp ce însoțea două tinere din Republica Moldova. Tinerele erau recrutate pentru prestarea serviciilor sexuale în Turcia.
 
În cadrul investigațiilor, poliția a identificat încă cinci tinere din Republica Moldova recrutate și exploatate sexual în Turcia de membrii acestei rețele.
 
La momentul de față, cetățeanul din Uzbekistan este învinuit de proxenetism și se află în arest preventiv pentru 30 de zile.
 
Dacă aceștia vor fi găsiți vinovați, riscă închisoare de până la 10 ani.
 
Poliția în colaborare cu organele de drept din Turcia continuă investigațiile pentru a identifica alte tinere exploatate de această filieră și reținerea celorlalți figuranți.
 
Autor: HotNews
Sursa: igp.gov.md
17.02.2017 Actual
1014
0

Comentarii 1

  • Artur:

    Asa lepre trebuie de pus la duba nu pe 10 da pe 30 de ani. Bine ca organele specializate se apca si de capul la pesti mai mari dar nu numai si la furatri de gaini.

    17.02.2017 09:26