Sursa imagine: igp.gov.md

FOTO. Musafirii care au descoperit „secretele” polițiștilor de la „Fulger”

Brigada de poliţie cu destinaţie specială „Fulger” a oferit unui grup de copii posibilitatea de a se familiariza luni, 13 februarie, cu specificul activităţii acestei unități de elită, activitate organizată în comun cu Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP).
 
 
Excursia a fost organizată la solicitarea părinților acestora. Astfel, copiii au dezvăluit  „secretele” activităților polițiștilor de la „Fulger”.
 
 
Copiii au luat cunoștință de aplicaţiile şi exerciţiile din pregătirea specială şi de luptă, cu elemente de luptă corp la corp, o expoziţie a armamentului din dotare, fiind plimbaţi cu transportul amfibiu blindat TAB-80 și vizitând complexul de luptă „Taifun” care conţine şi o pistă cu obstacole.
 
 
De asemenea, copiii  au  asistat la un meci de volei, jucat între echipe formate din angajaţii Brigăzii. 
 
 
La final, micii vizitatori au admirat Muzeul Gloriei din incinta Brigăzii, unde sunt redate şi expuse un şir de momente cu elemente din istoria unităţii, aprinzând câte o lumânare la Panoul eroilor căzuţi în războiul de la Nistru în anul 1992.
 
 
 
Cei 15 copii, care pentru câteva ore au fost musafirii polițiștilor de la „Fulger”, au deslușit primele taine ale mascaților, fiind fascinați de echipamentul lor.
 
 
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției, asemenea activități au drept scop sporirea transparenţei activităţii Poliţiei, consolidarea parteneriatului şi dialogului cu societatea civilă. Astfel, potrivit sursei citate, colaborarea tridimensională părinţi-copii-poliție s-a transformat deja în prietenie. Anterior, copiii au fost familiarizați cu specificul activităţii INP, vizitând Centrul Chinologic şi Hipodromul.
Autor: HotNews
Sursa: igp.gov.md
14.02.2017 Istorii din MD
9765
0

Comentarii 0