Sursa imagine: fb.com/viorel.cibotaru

Președintele PLDM: Lumea se pregătește de un mare război

Lumea în jurul nostru se pregătește de un mare război. Despre lucrul acesta se vorbește de acum deschis și pronunțat. Rusia se înarmează, Siria e în flăcări, au reînceput luptele în Donbas, NATO își consolidează flancul Estic, inclusiv capabilitățile sale în România, scrie președintele PLDM, Viorel Cibotaru, pe Facebook.
 
În acest context, Cibotaru susține că noi, Republica Moldova, trebuie:
 
1. Să cerem insistent și încontinuu retragerea trupelor ocupante rusești de pe teritoriul nostru și desființarea formațiunilor militare din stînga Nistrului.

2. Să consolidăm capacitatea noastră de apărare (armată modernă, robustă, dar operațională și interoperabilă, profesionistă).

3. Să aplicăm și să folosim cu cap principiul neutralității active și angajate în efortul colectiv de asigurare a păcii și securității internaționale (model: Suedia, Finlanda, Austria)

4. Să fim un factor stabilizator pentru securitatea națională și apărarea vecinilor noștri – România și Ucraina. Cuvintele cheie: cooperare, sisteme comune, divizarea responsabilităților.

5. Să utilizăm la maximum beneficiile parteneriatului cu NATO: Programele PpP, IPAP, PARP, iar mai nou – DCBI (inițiativa de consolidare a capacităților de apărare) și cu UE – Politica de Securitate și Apărare Comună.

6. Să expunem toate acestea și să le adoptăm în strategiile de securitate și apărare națională, ca toată lumea de la noi și din afară să cunoască ce vrem și cine suntem.
Autor: HotNews
Sursa: fb.com/viorel.cibotaru
11.02.2017 Opinii
3107
0

Comentarii 1

  • Gicu:

    Un prost esti ma golanule...

    11.02.2017 17:11