Sursa imagine: point.md

"Avocata diavolului", Ana Ursachi, reînvie dragostea dintre Partidul Nostru și Platforma DA

Ana Ursachi, cunoscută deja ca „avocata diavolului” a recurs și ea la sprijinul unor apărători, după ce au apărut mai multe informații despre complicitatea sa la un omor. Un grup de reprezentanți ai partidului condus de Renato Usatîi și Partidului Demnitate și Adevăr al lui Andrei Năstase, controlat de facto de oligarhul fugar Victor Țopa,  au sărit joi în apărarea avocatei Ana Ursachi, care a figurat într-un dosar pentru omor, dar în urma unor falsificări a scăpat de condamnare.

Într-o conferință de presă au apărut politicienii Alexandr Petcov și Grigore Petrenco, foști candidați din partea lui Usatîi la alegerile parlamentare din 2014, precum și Nicolae Țîpovici, care a figurat pe aceeași listă. De asemenea, printre aceștia a fost și Sergiu Cebotari, cunoscutul personaj care figurează în mai multe dosare și care s-a alăturat Platformei DA pentru a scăpa de pedeapsă.

Aceștia au comentat că Ana Ursachi ar fi „victima regimului” dar nu au prezentat nicio dovadă în apărarea ei.

Anterior în presă au apărut documente în care se arăta că Ursachi a fost parte a unui dosar pentru omor, dar din motive necunoscute aceasta a scăpat fără pedeapsă. Zilele trecute, un documentar publicat luni de portalul Today.MD scoate la iveală detalii și dovezi clare despre participarea Anei Ursachi la omorul unei femei în 1997 pentru a o deposeda de apartament.

În documentar sunt publicate și declarațiile fiului victimei, care povestește că Ana Ursachi a fost principala vinovată și cea care i-a omorât mama, doar că a scăpat nevinovată.Potrivit acestuia, chiar Ana Ursachi a povestit cu lux de amănunte cum a săvârșit omorul. „Ursachi a povestit cum ea a omorât-o. Cu lux de amănunte ce spunea mama mea”.

Au scos-o din mașină și au început să o bată cu bestialitate. Ursachi și Moiseev. Și atunci Ursachi personal a început să o sugrume, să o bată cu pumnii în cap, până la urmă au lovit-o cu un pietroi în cap”, a povestit fiul victimei.

Potrivit documentarului, Ana Ursachi a scăpat de pușcărie cazul fiind mușamalizat, în urma implicării tatălui său, un apropiat al grupărilor criminale conduse de Grigore Karamalak și Veaceslav Platon.

Autor: democracy.md
20.10.2016 Actual
1008
0

Comentarii 0