Sursa imagine: gandrabur.net

Opinie: Maia Sandu reintră în cursă după ce a evitat atacul raider al lui Năstase de la forumul civic

Ma uit la conflicul mocnit dintre Maia Sandu si Andrei Nastase, iar de cand a intervenit si Ion Sturza in apararea candidatului oligarhilor interlopi Topa, incepe sa-mi para Maia Sandu tot mai simpatica.

Am criticat-o mult, dar faptul ca a inceput sa le spuna verde in fata anumite lucruri cuplului Nastase-Usatii o face pe Maia Sandu o persoana mai interesanta si, dupa parerea mea, ii reda o sansa in aceasta competitie electorala. Ma ramane sa-si faca si un proiect serios de candidat.

De unde a explodat mamaliga? De la refuzul Maiei Sandu de a merge la forumul civic organizat de Topi, prin papusile lor Nastase si Usatii. Acolo ei ii pregatiesera o executiei publica Maiei, pregatiesera o regie prin care sa i se explice ca de fapt candidatul unic nu trebuie sa fie cel care este pozitionat mai bine in sondaje, ci cel care are resurse (media Topilor si banii lor furati din Moldova), deci ca Maia nu are nici o sansa si candidatul trebuie sa fie Nastase. Cand insa Maia a aflat planul lor si a anuntat ca nu mai merge la forum, a intrat in joc Sturza, care a dat pe fata exact planul pregatit la forum, acela ca fara Nastase si umbrela lui, Maia SAndu e terminata. Serios? Acelasi Sturza care nu a miscat un deget pentru Moldova, da doar sfaturi penibile pe Facebook de sub umbrela unei averi facute prin combinatii cu interlopi romani din domeniul petrolului si off-shore-uri din Panama.

Mai scurt, Maia Sandu, candidatul ametit si naiv, a avut tupeul sa dea peste cap atacul raider de la forumul civic, ceea ce i-a atras mania patronilor interlopi ai lui Nastase. A reusit sa-l puna la punct si pe Sturza si sa-l arate mai ridicol in decizia lui de a lua apararea oligarhilor din spatele Platformei DA.

Ce a urmat? Interlopii i-au mai amplasat o capcana si au invitat-o la Jurnal TV sa o faca praf pentru ca a dat peste cap forumul civic. Dar Maia Sandu le-a mai tras una in bot si le-a spus in direct ca prefera sa se vada cu Nastase‎ pe teren neutru, la o televiziune echidistanta, nu la o televiziune care nu ar fi neutra, cum este Jurnal TV. Pfuuuuu, sa le fi vazut fetele topistilor din studio, v-ar fi placut tare. Au ramas muti de tupeul celei pe care o credeau deja devorata si scoasa din cursa.
Modul in care a pus in cap ditamai gruparea de crima organizata a interlopilor Topa-Nastase si felul in care a blocat atacul raider de la forumul civic, o repune pe Maia Sandu la modul serios in cursa.

Cu un ochi incep sa ma uit altfel la ea, dar inca mai are multe de dovedit pana sa am certitudinea ca nu este doar o unealta folosita de Nastase pentru a ajunge cu voturile ei presedinte si a pune puterea in mana grupului oligarhic moldovenesc de la Frankfurt.‎

Sigur ca nu e de ignorat ca in timp ce Nastase si Topii ii organizeaza atacuri raider Maiei Sandu, undeva pe stanga, Dodon creste ca o floare bine udata, iar rolul lui Usatii in a-l tine pe Nastase in razboi cu Maia Sandu nu trebuie neglijat.

Autor: Corneliu Gandrabur
Sursa: gandrabur.net
14.09.2016 Opinii
1709
0

Comentarii 0