Sursa imagine: adrnord.md

Autoritățile vor să promoveze „cât mai intens” proiectele de dezvoltare economică la nordul republicii. Directorul ADR Nord: „Semnalul din partea statului este unul foarte clar”

„Prin intermediul proiectelor de dezvoltare regională vom crea infrastructura socială a parcurilor industriale, iar buna funcționare a acestora va oferi posibilitatea pentru 30 de companii să presteze servicii de calitate, să își dezvolte activitatea și să contribuie la dezvoltarea regiunii în întregime. Vom crea mai mult de 1000 locuri de muncă, sporind astfel, nivelul de trai al cetățenilor din orașe și comune”, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bâtca, în cadrul unei vizite de documentare la Parcul Industrial „Răut” din Bălți și la Parcul Industrial „Edineț”.
 

În cadrul vizitei sale la nordul republicii, oficialul s-a documentat despre lucrările efectuate, resursele financiare alocate și termenul de realizare a proiectelor de dezvoltare regională „Susținerea dezvoltării sectorului industrial în Regiunea de Dezvoltare Nord prin reabilitarea și modernizarea infrastructurii de apă și canalizare pentru Parcul Industrial pe teritoriul S.A. «Răut» din municipiul Bălți” și „Conectarea Parcului Industrial «Edineț» la infrastructura de acces și utilitățile publice”.
 
Proiecte de dezvoltare regională menționate sunt realizate de ADR Nord, fiind finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Investițiile totale vor fi de circa 12,5 milioane lei pentru Parcul Industrial „Edineț” și, respectiv, 14,4 milioane lei pentru Parcul Industrial „Răut”.
 
 
Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, susține că, în curând, vor fi încheiate lucrările de reconstrucţie și amenajare a Parcului Industrial „Răut” din Bălți, unde activează deja nouă companii. „Semnalul din partea statului prin finanţarea din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională şi finanţarea acestui proiect prin intermediul ADR Nord este unul foarte clar. Noi vă creăm infrastructura, voi veniţi cu investiţiile”, a declarat Ion Bodrug, potrivit unui comunicat al ADR Nord.
 
„Vom promova cât mai intens proiectele de dezvoltare economică, pentru a consolida eforturile de dezvoltare a regiunilor. Vom investi în infrastrucutră, vom oferi suport pentru atragerea investitorilor și vom promova dezvoltarea parteneriatelor. În regiunile de dezvoltare este necesar să modernizăm infrastructura socială pentru a spori calitatea serviciilor oferite concetățenilor noștri și pentru a reduce dezechilibrul economic dintre mediul rural și cel urban”, a precizat ministrul Vasile Bâtca.
 
În acest sens, la sfârșitul lunii septembrie, la Bălți, vor avea loc un simpozion științific și un forum economic al căror scop va fi să contribuie la crearea oportunităților investiționale și de promovare a potențialului economic al regiunii. Activitățile menționate vor avea loc în cadrul celei de-a IV-a ediții a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord.
 
Până în anul 2020, din Fondul Național de Dezvoltare Regională pentru dezvoltarea regiunilor vor fi alocați circa un miliard de lei. Acești bani vor fi folosiți pentru realizarea proiectelor de aprovizionare cu apă și canalizare, drumuri regionale și locale, managementul deșeurilor solide, eficiență energetică și infrastructură de afaceri și atractivitate turistică.
Autor: HotNews
08.09.2016 Actual
1542
0

Comentarii 2

  • OLEG:

    Trebuie mai multa insistenta pentru a putea dezvolta mult mai multe regiuni din tara, eu inteleg ca e dificil dupa dezastru in care Moldova a fost lasata de catre PLDM, dar aceasta nu inseamna ca e imposibil.

    08.09.2016 13:46
  • Stas:

    Proiectele trebuie implementate si dezvoltate la cel mai inalt nivel, pentru a nu rata eventuali investitori care vor vrea sa ne ajute !

    08.09.2016 20:49