Sursa imagine: hotnews.md

Ruşii se vor sătura de „troinoi” şi spirt diluat

Mare e grădina ta, Doamne... Ştiam că oficilităţile de la Kremlin dau dovadă de un tupeu şi de o perfidie crasă încă de când afirmau că retragerea trupelor ruseşti din regiunea transnistreană este imposibilă din cauza lui Smirnov, care nu ar permite acest lucru. Mai nou, însă, am mai aflat ceva: se pare că la ruşi calitatea vinului nu mai este determinată de oficiile sanitare, ci de anumite decrete.

Citeam zilele astea pe bogul lui Vitalie Cojocari că „Ghimpu s-a luat în piept cu ursul muscal sovietic”. Comparaţia mi se pare puţin forţată, dar recunosc că mă măguleşte. Că doar nu trebuie să avem comportamentul femeii care după ce a fost violată este obligată de agresor să declare că, de fapt, i-a cam plăcut şi că nu prea a fost viol. În acest sens, nu a întârziat să apară şi sprijinul extern, relevantă este declaraţia ministrului afacerilor Externe al Finlandei: „Apreciez calitatea legumelor moldoveneşti, ele sunt bio şi au un gust foarte bun. De asemenea, îmi plac foarte mult vinurile din Moldova, sunt foarte bune”.
 
Este un semnal evident venit din partea oficialităţilor UE. Nouă nu ne rămâne decât să ne diversificăm piaţa de desfacere. Cât despre ruşi, probabil se va mai scumpi gazul, dar într-un final se vor sătura şi ei de „troinoi” şi spirt diluat şi tot la noi vor apela. Vinul nostru e mai aproape şi e mai ieftin…
Autor: Dan Tabac, student
Sursa: hotnews.md
08.07.2010 Opinii
3080
0

Comentarii 2

  • Vasile Sulă:

    Să crape iura lujkov şi restul potlogarilor ruşi de vinurile moldoveneşti. să dughească troinoi dacă le put vinurile noastre.

    08.07.2010 09:51
  • odema indata:

    numai niste PORCI procedeaza asa ca LUJKOV si altii ca el/// хрю-хрю

    08.07.2010 20:57