Sursa imagine: timer.od.ua

„Naţionaliştii moldoveni-români” au lăsat pe postament doar picioarele lui Lenin

Organele de drept din oraşul Reni din regiunea Odesa investighează cazul nimicirii monumentului lui Vladimir Lenin din centrul localităţii. Monumentul liderului mondial al proletariatului a fost distrus în noaptea de 28 spre 29 iunie.

Portalul ucrainean „Timer” scrie că autorităţile au iniţiat o investigaţie pe faptul unui act de huliganism. Organele de drept presupun, în baza investigaţiilor prealabile, că monumentul lui Lenin a fost distrus cu ajutorul unei maşini care a tras un otgon prins de statuie. În rezultat, monumentul a fost sfărâmat în bucăţi, pe piedestal rămânând doar picioarele lui Vladimir Lenin.

Primul secretar al Partidului Comunist din Odesa, deputatul în Rada Supremă de la Kiev, Evgheny Ţarikov, a declarat că este aproape sigur de faptul că „monumentul a fost vandalizat de naţionaliştii moldoveni-români”.

„Pe lângă faptul că avem naţionaliştii nostri, au apărut şi cei moldoveni-români, înaripaţi de decretul (28 iunie, „ziua ocupaţiei sovietice”-n.r.) preşedintelui interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu. Noi suntem aproape siguri că această faptă a fost comisă anume de ei”, a mai spus deputatul comunist ucrainean.

Mai jos, fotografia monumentului de până la nimicire. Click pe imagine.

Autor: DECA-press
Sursa: deca.md
30.06.2010 Istorii din MD
8638
0

Comentarii 1

  • Vasile Sulă:

    :))))))) numai picioarele i-au rămas!
    jos comuiştii!

    30.06.2010 09:52