Unii creştini moldoveni din nou încearcă să distorsioneze realităţile

Observ cum în ultima perioadă blogosfera moldovenească este pur şi simplu asaltată de tot felul de bloguri aşa-zis creştine. Nu zic că ar fi rău, Doamne fereşte! Până la urmă fiecare e liber să scrie şi să facă ce vrea, că doar aşa ne-a spus domnul preşedinte Ghimpu.

De fapt, fiecare e liber să scrie şi să facă ce vrea până la momentul în care nu aduce acuze sau jigniri total neargumentate şi lipsite de orice fundament unor oameni simpli sau instituţii ale statului. Am aflat cu surprindere de pe blogul basarabia91, pe care îl citesc cu plăcere până la momentul în care nu apar tot felul de articole în care unii “apărători ai creştinismului” încep să împrăştie ură prin societate (de parcă n-ar fi destulă), precum că la 18 decembrie 2009 Ministrul de Externe ar fi votat la Adunarea Generală a ONU nu ştiu ce lege care, în opinia creştinilor autori, ar duce la legalizarea homosexualismului în Moldova. Tot creştinii l-au acuzat pe Iurie Leancă precum că ar “sodomiza” Republica Moldova prin acest vot. Aceste acuze vin din partea unui ONG denumit “Pentru Familie”, de la declaraţia cărora a şi început un fel de psihoză creştină în stil moldovenesc.
 
Chiar ieri, pe Facebook, am fost acuzat de un prieten (de facebook) precum că l-aş aprecia pe Leancă pentru că a votat la ONU această lege. M-am documentat şi eu puţin în această problemă şi m-am convins încă odată în ce mod năstruşnic pot interpreta realităţile aceşti apărătorii ai creştinismului de pe tărâmuri moldave.
 
Ei bine, se pare că cei ce cântau prin biserici “Votaţi comuniştii!” mai mult chiar decât obişnuitul “Doamne Miluieşte” nu vor să înceteze cu vechile lor îndeletniciri politice şi încearcă în orice chip şi fel să denigreze actuala guvernare.
 
La 18 decembrie s-a votat de fapt cu totul altceva, şi cred că opinia publică ar avea dreptul să cunoască adevărul, nu doar trunchierile comuniştilor care se proclamă apărători ai creştinătăţii. Ei bine, reprezentantul guvernului Moldovei la ONU a votat împotriva unui amendament propus de ţările musulmane, care ar fi îngrădit drepturile omului, în acel amendament nefiind specificat nimic despre legalizări de căsătorii homosexuale. Mai trebuie menţionat că amendamentul a venit asupra unui proiect de rezoluţie iniţiat de "Uniunea Europeană", acolo unde cică am vrea şi noi vreodată să ajungem. Proiectul este denumit “Convenţiile Internaţionale în domeniul Drepturilor Omului”, iar dacă amendamentul propus de ţările islamice ar fi trecut, atunci alde Cociorva, Botnari şi ceilalţi indivizi cărora le place să schingiuască oameni vinovaţi sau nevinovaţi, ar fi făcut-o cu mai multă lejeritate, iar copii şi soţiile noastre ar fi fost şi mai mult limitate în drepturi. Mai precizez că împotriva amendamentului s-au pronunțat toate statele Uniunii Europene, dar și cele în care există o brumă de democrație.
 
Despre aceste lucruri cei care chipurile ar fi “Pentru Familie” n-au crâcnit, ei interpretând această lege într-un mod care a urmărit cu totul alte scopuri decât apărarea creştinismului.
 
În final, îi sfătuiesc pe cei care promovează asemenea bazaconii să încerce să se informeze puţin înainte de a le face publice.
Autor: Alexandru Cozer
Sursa: analizemd.blogspot.com
14.01.2010 Opinii
3051
0

Comentarii 0