VIDEO: Incredibil, la Ungheni a fost văzut un Sphinx Colibri

Mai mulţi angajaţi ai SRL „ComGaz”, furnizor de agent termic în oraşul Ungheni, au observat surprinşi, într-o parcelă cu flori de pe teritoriul întreprinderii, câteva insecte Sphinx Colibri, crezând că ar fi vorba de o veritabilă pasăre Colibri – cea mai mică zburătoare din lume.

Printre martorii acestei apariţii rare a fost şi reporterul Agenţiei DECA-press la Ungheni, care, după ce s-a documentat, a constat că nu e vorba de o pasăre Colibri, ci despre Sphinx Colibri – o insectă care are, practic, aceleaşi proprietăţi ca ale unui colibri veritabil, care se întâlneşte extrem de rar în Moldova.

Cele câteva superbe Sphinx Colibri au demonstrat un „spectacol” de zile mari angajaţilor SRL „ComGaz”.

Este de remarcat că şi acum doi, la Ungheni, au mai fost observate câteva exemplare ale acestei rare insecte.

Sphinx Colibri (Moro sphinx, Sphinx du caille-lait sau ştiinţific zis Macroglossum stellatarum) este una dintre cele mai rare specii diurne. Este o insectă migratoare şi poate fi întâlnită şi în ţările cu climă temperată, foarte rar poate fi văzută în Alpi şi Europa.


 

Autor: DECA-press
Sursa: deca.md
09.06.2010 Actual
6085
0

Comentarii 3

 • Gheorghe Fântână:

  is frumusei colibri aistea!

  09.06.2010 14:56
 • Ion:

  sincer eu am vazut astazi in Vadeni raionul Soroca deja4 insecte de genul....toate in locuri diferite....vazind una la un vecin am le-am depistat pe net ce sunt si am pornit in cautare lor pe linga flori..rezultatele sunt excelente...am vazut 4 si miine ne ducem sa prindem poate macar unul

  02.10.2012 19:37
 • stelian szana:

  Acum aud prima data ca at fi un fluture rar.Sunt din Lugoj,si am vazut de nenumarate ori,am si fotografiat(cu mijloace modeste desigur)acest fluture.Il voi posta de altfel pe unul din grupurile din care fac parte. Si anume "turism si natura"

  12.11.2014 08:52