Sursa imagine: hotnews.md

Premierul Iurie Leancă și-a pus viața în pericol, intrând într-o hardughie sovietică | FOTO

Premierul Iurie Leancă a demonstrat tuturor că, pe lângă faptul că este un iscusit diplomat, mai este și foarte curajos, punându-și viața în pericol după ce a decis să intre în Palatul de Cultură din orașul Costești, raionul Râșcani, o adevărată hardughie ce nu a mai fost reparată de la prăbușirea URSS.
 
Primii care s-au convins că avem un premier curajos au fost chiar locuitorii localității de pe Prut, care au participat vineri, 4 aprilie, la o întâlnire cu premierul.
 
Iurie Leancă a trăit senimente de amărăciune vizavi de starea în care se află în prezent Palatul de Cultură din Costești. Totodată, după un schimb de replici cu directorul Palatului de Cultură, care a insistat ca impunătoarea hardughie să fie reparată, premierul a spus că ar fi mai potrivit ca edificiul să fie privatizat, iar o casă de cultură să fie înființată în incinta unui liceu, de exemplu, unde serviciile de întreținere nu ar necesita cheltuieli mari.
 
 
Potrivit unui comunicat de presă, șeful Guvernului a mai discutat cu cetățenii din Costești despre necesitatea îmbunătăţirii infrastructurii în zonă, construcţia drumului şi atragerea investiţiilor, care să garanteze oamenilor locuri de muncă. „Cu acces la apă potabilă de calitate, infrastructură adecvată şi locuri de muncă remunerate, cei care locuiesc în sate vor beneficia de aceleaşi condiţii ca şi locuitorii de la oraş”, a spus Iurie Leancă, la întâlnirea cu locuitorii din Costeşti.
 
Mărețul Palat de Cultură din Costeşti, o instituție de cultură încă subordonată Ministerului Culturii din RSS Moldova, este acum o clădire aproape în ruine, iar cei care vin acolo îşi pun viaţa în pericol din cauza uzurii edificiului.
 
Premierul îi arată din deget primarului de Costești, Ivan Pleșca, din partea PCRM.
 
Autor: HotNews
Sursa: hotnews.md
07.04.2014 Istorii din MD
7682
0

Comentarii 8

 • Sasha:

  grangurii ista de la chisinau sa vina mai des pe la sate, sa vada cu ce intram in Evropa civilizata.

  07.04.2014 15:09
 • Andrei:

  Eu cred ca optiunea propusa de Iurie Leanca este mult mai buna, intrucit trebuie sa constientizam faptul ca trebuie sa facem si careva economii.

  07.04.2014 16:40
 • Victor:

  Chiar imi place cum activeaza Leanca si vreau sa spun ca este foarte bine ca merge in teritoriu, intrucit trebuie sa fie mentinut dialogul dintre guvernant - cetatean, care este foarte important.

  07.04.2014 16:42
 • Vadim:

  Personal, ma mandresc cu un Prim-ministru ca Leanca. Este calculat, actioneaza prudent si, in comparatie cu multi altii, nu arunca vorbe-n vant, ci spune lucrurilor pe nume!

  07.04.2014 16:43
 • Costesteanu:

  jos comuistii, jos Ivan plesca care nu a facut nimic de cind e mare primar!

  07.04.2014 19:58
 • Andreea:

  Leanca-i omul potrivit, la locul potrivit.

  07.04.2014 21:14
 • Părere:

  Dacă și vom intra peste vreo 20 de ani în Europa, vom fi coada uniunii.

  07.04.2014 22:56
 • mihnea:

  mai bine hai sa ne urcam in caruta decat sa mergem pe langa ea. sunt multe tari din UE care sunt la coada, dar sunt acolo si o duc mai bine.

  11.04.2014 12:43