Sursa imagine: captura FB

dezvăluire | Dovadă FOTO că Formuzal a angajat un MERCENAR din Rusia. La Comrat clocește FEDERALIZAREA Republicii Moldova!

La 22 februarie curent, a avut loc  Congresul  deputaţilor de toate nivelurile din UTA Găgăuzia la care s-a aprobat în unanimitate   rezultatele „referendumurilor” din 2 februarie curent.

Despre ilegalitatea referendumului s-a vorbit mult, dar evenimentul din 22 februarie şi unele persoane care au fost prezente la acel congres demonstrează că toate activităţile legate de acest referendum: de la iniţiere pînă la aprobarea „rezultatelor”, au fost şi sunt desfăşurate sub supravegherea unor mercenari, specialiști în domeniul  tehnologiilor politice, care au fost angajați la comanda başcanului UTAG, Mihail FORMUZAL.

Unul dintre aceștia este Serghei BORISOV (Сергей БОРИСОВ) care a fost prezent la lucrările Congresului  deputaţilor de toate nivelurile din UTA Găgăuzia.

În imaginea de mai jos îl găsiţi alături de prim-adjunctul șefului executivului de la Comrat, ex-colaboratorul KGB, Valerii IANIOGLO.Din interiorul „Partidului Regiunilor”, condus de Formuzal, am aflat că iniţiatorul invitării la Comrat a unor experţi în domeniul federalizării a fost Fiodor GAGAUZ care a motivat necesitatea angajării unor asemenea specialişti prin intenţia de a „reformata” actuala structură politico-juridică a Republicii Moldova în favoarea dezmembrări teritoriale gen federaţie sau confederaţie.

În aceste condiţii a apărut în autonomie cetăţeanul Federației Ruse, Serghei Borisov.  Din datele biografice, pe care le găsim pe Internet, reiese că cetăţeanul Borisov este doctor în ştiinţe politologice şi se specializează în problematica  federalizării şi regionalizării.

Din anul 1994 Borisov S. a condus Fundaţia de cercetări din Nijnii Novgorod (Нижегородский исследовательский фонд (НИФ)  - o instituţie care practica cercetări în ştiinţe politice şi sociale, precum şi proiecte de  consultanţă civică  şi mass-media.

În 2004, Fundaţia de cercetări din Nijnii Novgorod devine fondatorul unor organizaţii necomerciale specializate în cercetări şi consultanţă politică „Politdizayn” şi „Mera”. Director acestor structuri  devine Borisov.Actualmente, Centrul de expertiză „Mera” (http://www.mera-expert.ru/) efectuează următoare genuri de activităţi:  studii sociologice folosind tehnici clasice şi inovatoare; analiza economică şi socială; programare strategică a activităţilor administrative, politice şi umanitare; elaborarea, planificarea şi punerea în aplicare a proiectelor şi campaniilor politice, etc.

Deci, din cele aflate constatăm, că conducerea autonomiei găgăuze intenţionează să elaboreze cu suportul centrelor informativ-analitice din exterior strategii subversive care au scop să dăuneze suveranității şi integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Ne întrebăm în final: „Nu cumva  apariţia în Moldova specialiştilor în problematica  federalizării şi regionalizării este doar o fază incipientă a planului de federalizare a Republici Moldova conceput de Transnistria în complicitate cu başcanul UTAG?”
 

Autor: Irina Cebanov pentru HotNews.md
25.02.2014 Actual
3410
0

Comentarii 10

 • Dorin:

  Inca o dovada ca Formuzal este cel ce indeplineste poruncile rusilor si tot mai frecvent sunt tentatii de-a destabiliza situatia politica din RM .

  25.02.2014 09:55
 • Marcel Boteza:

  Este necesat ca organele Procuratorii si Serviciul de Informatii si Securitate al RM se se autosesizeze la acest subiect si sa intreprinda masuri de urgenta pentru a contracara implicarea fortelor externe in treburile interne a Republicii Modlova!
  URGENT !

  25.02.2014 09:57
 • Denis:

  E ingrijorator ce se intimpla in Gagauzia,iar faptul ca Formuzal merge impotriva statalitatii RM este un lucru tot mai vizibil. Federalizarea spre care se tinde este un lucru cu totul gresit,ce nu are nimic de a face cu vointa cetatenilor din teritoriu,care vor un stat integru in care sa se realizeze!

  25.02.2014 09:59
 • dali:

  De ce dormireaza impotentii de securisti?

  25.02.2014 10:16
 • volodea:

  Este foarte important ca organele responsabile de securitatea statului sa-si faca treaba asa cum scrie cartea, si atunci nu vom avea surprize si nimic nu se va intimpla!

  25.02.2014 10:19
 • ion:

  pai sa-i fie interzis accesul pe teritoriul RM pentru urmatorii 4,5 ani. rusii i-au interzis avocatului Turcan fara nici un motiv. Noi avem motiv si dormim. :(

  25.02.2014 14:27
 • Statalist:

  pușcăria plânge după formuzali, dodoni, voronini și alte cozi de topor din coloana a 5-a a rusiei.

  25.02.2014 15:11
 • Leonid:

  Formuzal este o jucarie de care se foloseste comunistii moldoveni, cit si anumite grupuri politice din exsterior si anume Rusia. Formuzal pur si simplu nu are nici o sansa intre la alegerile din noiembrie in parlament. Este un cadavru politic acest om.

  25.02.2014 21:11
 • alin:

  Formuzal acum incearca sa ne destrame tara si noi cetatenii acestei tari trebuie sa fim atenti, nu trebuie sa admitem una ca asta. Pentru acest Formuzal nu este nimic sfint, pentru bani isi vinde si sufletul.

  25.02.2014 22:03
 • Tara Natala:

  ce e cu terorizmul ista in tara? sau o sa asteptam sa se intimple shi la noi un maidan? afara cu teroristii din tara!

  26.02.2014 11:59