Sursa imagine: adrnord.md

Vești bune din Pădurea Domnească. Asta se va întâmpla abia acum!

Turiștii vor avea posibilitate, din toamna anului viitor, să-și petreacă vacanțele și în timpul nopții la Rezervația Naturală de Stat „Pădurea Domnească. Construcția infrastructurii, necesară pentru dezvoltarea turismului în rezervație, va fi posibilă grație implementării unui proiect în valoare de 5 milioane de lei, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord).
 

Proiectul „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească”, susține directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a fost votat de către membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord (CRD Nord) anume pentru faptul că are o mare importanță națională, fiind vorba de o rezervație unică în republică. „Să vedeți că această perlă a Regiunii de Dezvoltare Nord – Pădurea Domnească – va atrage investiții foarte și foarte interesante în următorii 5-7 ani, după ce va fi construită infrastructura necesară. Anume astfel de destinații atrag turiști care nu trăiesc în Republica Moldova”, a menționat directorul Ion Bodrug.
 
Pe de altă parte, președintele raionului Glodeni, Valeriu Țarigradschi, care este și vicepreședintele CRD Nord, se arată convins că atracțiile turistice specifice raionului Glodeni pot contribui la dezvoltarea economică a raionului.
 
 
Proiectul „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească”, lansat recent în incinta Consiliului Raional Glodeni, prevede construcția unui centru de informare a turiștilor, o parcare pentru autoturisme, o belvedere, de unde turiștii vor admira zimbrii, construcția a trei pensiuni a câte 21 de locuri de cazare fiecare, precum și spații cu toate condițiile necesare pentru camping.
 
 
Potrivit autorităților, rezervația „Pădurea Domnească” este vizitată anual de 3-4 mii de turiști, iar asta în lipsa unei infrastructuri bine dezvoltate.
Solicitantul proiectului „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească" este Consiliul Raional Glodeni. Proiectul se înscrie în prioritatea III din Strategia de Dezvoltare Regională Nord – îmbunătăţirea factorilor de mediu şi a atractivităţii turistice. Prin acest proiect se urmărește dezvoltarea activităţilor turistice, culturale şi de agrement, care să contribuie la creşterea numărului de locuri de muncă, a veniturilor alternative, precum şi la diversificarea activităţii în spaţiul rural. Potrivit deciziei Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) nr. 3/13 din 21 iunie 2013, pentru implementarea acestui proiect vor fi alocați, din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), 5 milioane de lei. Pentru lucrările efectuate în 2013, CNCDR a aprobat alocarea a 766,8 de mii de lei. Proiectul va fi implementat în decurs de 24 de luni.
 
Autor: HotNews
Sursa: adrnord.md
07.09.2013 Istorii din MD
9695
0

Comentarii 2

 • vinator:

  da braconierii tot se vor mai vina unu pe altu pe acolo?

  07.09.2013 10:20
 • curiosu:

  conditiile mai bune vor fi pentru muritorii de rind sau tot pentru cei mari si tari, ca in padurea Domneasca ce este?

  nu cumva plahiș a dat comanda - ca lumea sa uite de macelul de asta iarna?

  07.09.2013 15:29