Sursa imagine: point.md

Astăzi, va fi înaugurat Monumentul în memoria victimelor deportărilor staliniste

Primăria municipiului Chişinău invită locuitorii şi oaspeţii capitalei la inaugurarea Monumentului în memoria victimelor deportărilor staliniste. Evenimentul va avea loc astăzi cu începere de la orele 16.00, în scuarul Gării Feroviare din Chişinău.

Monumentul a fost realizat de sculptorul Iurie Platon. Sculptura în bronz are 3 metri înălţime, 12 metri lungime şi cântăreşte circa 15 tone.

Monumentul victimelor represiunilor staliniste a fost aşteptat de mai mulţi ani, fiind un simbol al durerii suportate de mii de moldoveni care au fost deportaţi în anii ’40 -’50 ai secolului trecut, de către regimul stalinist-comunist. Drama celor duşi cu forţa în Siberia şi Kazakhstan, a pornit anume din faţa Gării Feroviare din Chişinău.

Autor: HotNews
Sursa: hotnews.md
23.08.2013 Actual
2108
0

Comentarii 1

  • jimcastro:

    Good article we not only appreciate and should it it collected.Whenever there is a time to take out to see,This is a good idea! <a href="http://www.99writing.com/essay-writing/">Essay Writing</a> | <a href="http://www.contentxpert.net/writing-services.php">Writing Services</a>

    26.11.2013 22:24