Sursa imagine: imagine simbol

Cornel Ciurea: UE nu e raiul pe pămînt

”Eu cred că poziţia noastră, a celor ce susţin integrarea europeană, trebuie să fie una limpede şi clară. Asta înseamnă că noi trebuie să acceptăm şi faptul că în Moldova ideea europeană nu se bucură de o popularitate cvasiunanimă. Sincer vorbind, mi-ar fi displăcut să văd o societate moldovenească înnamorată pînă peste refuz de ideea europeană. Nici acolo nu-i uns cu miere”, a declarat politologul Corneliu Ciurea în cadrul unei întâlniri on-line cu cititorii HotNews.md.

”Nu ne rămîne nimic altceva decît să ne aflăm în dezbatere permanentă cu cei care susţin contrariul şi ei sînt singurii noştri parteneri de dialog. Fără de ei, ar fi trebuit să mergem ca o cireadă de vaci în direcţia UE, acolo unde astăzi lumea nu ne prea aşteaptă”, a precizat Cornel Ciurea.

”L-am auzit pe un celebru politolog bulgar Mincev, spunînd mai în glumă mai în serios că în cazul în care lucrurile în UE vor merge tot aşa, atunci bulgarii şi românii vor trebui la un moment dat să-şi ia bagajele şi împreună cu moldovenii, ucrainenii, etc să meargă spre structurile patronate de ruşi”, a mai spus politologul de la Chișinău.

Potrivit lui Ciurea,  o asemenea abordare are dreptul la existenţă. ”UE nu e raiul pe pămînt. Moldova nu se poate mişca pe hartă după bunl său plac şi depinde foarte mult de conjunctura externă. Nu pot exclude o asemenea reorientare”.

Autor: HotNews.md
Sursa: hotnews.md
29.11.2012 Opinii
2913
0

Comentarii 1

  • unu:

    Cam asa ceva domnu' Ciurea, dar unde anume e raiul pe pamant? Nicaieri, tot acolo unde e si colhozul propus de rushi!!

    30.11.2012 19:25