Sursa imagine: cet-nord.md

„CET-Nord” din Bălți nu se grăbește să dea căldură

Societatea pe Acțiuni „CET-Nord”, principalul producător şi furnizor de agent termic din municipiul Bălţi, ar putea începe sezonul de încălzire în primele zile ale lunii viitoare. Informația a fost confirmată pentru HotNews.md de către Ion Galagan, director-interimar al societății. 

Ion Galagan spune că „CET-Nord” va respecta regulamentul cu privire la începerea sezonului de încălzire – adică va da căldură atunci când trei zile consecutiv vor fi înregistrate temperaturi mai mici de +8 grade Celsius. Referindu-se la decizia autorităților din Chișinău de a începe de azi sezonul de încălzire, Galagan a spus că „este oarecum pripită”. 

„Pronosticurile meteo arată că scăderea temperaturii atmosferice se vor produce începând cu 1 noiembrie. Respectiv, atunci vom începe începe și noi sezonul de încălzire”, a spus Galagan.

Conform responsabililor SA „CET-Nord”, mai bine de 98% dintre consumatori au achitat plățile pentru agent termic din sezonul trecut. Suma datoriilor populației față de furnizorul de agent termic se ridică la 2,9 milioane de lei. 

Anul trecut, sezonul de încălzire a început în Bălți la 18 octombrie. 

Potrivit unei decizii anterioare a ANRE, tariful pentru o gigacalorie în Bălți este de 1056 de lei.

Societatea „CET-Nord” gestionează mai bine de 205 kilometri de reţele termice în „capitala de nord” şi asigură cu agent termic în jur de 900 de blocuri locative.

Autor: HotNews
Sursa: hotnews.md
29.10.2012 Actual
4264
0

Comentarii 0