Sursa imagine: europalibera.org

Partidul lui Mişin este doar un pretext pentru a pleca din PCRM, analist

Iniţiativa lui Vadim Mişin de a-şi crea propriul partid este doar un pretext pentru a motiva desprinderea sa de Partidul Comuniştilor, a declarat analistul politic Igor Boţan, solicitat de Info-Prim Neo.

Analistul crede că, atât timp cât fostul deputat comunist nu are o strategie politică, o idee şi o orientare bine stabilită, iniţiativa sa nu denotă decât că a vrut cu orice preţ să plece din PCRM.

„Domnul Mişin s-a desprins de PCRM fără să aibă divergenţe statistice. Este mai mult vorba de o tactică prin care s-a urmărit să vină în Parlament sau nu, după care s-a mai gândit să-şi creeze un partid al său, pe care urmează să se mai gândească cum să-l numească, lucruri pe care eu le văd foarte dificile pentru dânsul”, a menţionat Igor Boţan.

Analistul a mai spus că Vadim Mişin va trebui să-şi stabilească acţiuni foarte concrete pentru a putea să-şi formeze un electorat aparte. „Problema cu partidul este foarte complicată deoarece electoratul pe care îl vrea Mişin se află la momentul actual în câmpul de gravitaţie al PCRM”, spune Igor Boţan.

Vadim Mişin a părăsit fracţiunea PCRM săptămâna trecută , declarând ulterior că intenţionează să creeze un partid al său, care să apere drepturile vorbitorilor de limbă rusă.

Autor: info-prim.md
13.06.2012 Opinii
2004
0

Comentarii 0