Sursa imagine: captura Facebook

Cel mai vechi site de torrente din lume se închide

Cel mai vechi site de torrente din lume, Filesoup, se închide, scrie torrentfreak.com. Filesoup, site de torrente din Marea Britanie, a fost creat aprilie în 2003, înainte de Pirate Bay, BTJunkie sau Torrentz. Filesoup a supravieţuit până în ziua de azi, deşi multe site-uri mai mari, cum ar fi Megaupload, s-au închis între timp.

Administratorii Filesoup, cunoscuţi sub numele de “The Geeker” şi “Snookered”, au luat decizia de a închide site-ul din cauza interesului scăzut al utilizatorilor.

În 2009, Filesoup s-a aflat în mijlocul unui scandal legat de drepturile de autor. Atunci, poliţia a efectuat un raid în casele celor doi administratori, care au fost arestaţi. Deşi cazul a fost abandonat doi ani mai târziu, iar “The Geeker” şi “Snookered” au fost eliberaţi, mulţi utilizatori nu mai intrat pe Filesoup, cel mai probabil de frică. Numărul utilizatorilor a scăzut, în numai doi ani, de la peste 1 milion la doar câteva sute.

“Din păcate, zilele de glorie ale Filesoup au apus. Înainte să fiu arestat, interesul pentru site era imens, dar a urmat un declin. După opt ani, site-ul se închide definitiv”, a declarat “The Geeker”.

Administratorul a precizat că nu va vinde baza de date a site-ului, care a fost la un moment dat printre cele mai accesate 100 de pagini de internet. “The Geeker” a mai spus că domeniul filesoup.com va fi scos la licitaţie.

IT news

Autor: Gândul
06.06.2012 Caleidoscop
4344
0

Comentarii 0