Sursa imagine: allmoldova.com

Angela Aramă: Aflu ca sunt o paria în RM pe motiv că am fost deputat...

Ce zice dictionarul despre paria? Zice ca in India, în concepția brahmanilor, paria era o persoana care se afla în afara castelor și care era lipsită de orice drepturi. Prin extensie, poate fi vorba de un grup social din care face parte o astfel de persoană. Iar la figurat prin paria se subintelege o persoană sau colectivitate urgisită, disprețuită, căreia nu i se recunoaște nici un drept. Buuuun. De ce brusc m-am apucat sa consult dictionarul cu atata inversunare? Pentru ca am vrut sa stiu cu exactitate cine sunt, care este statutul meu in Republica Moldova, scrie Angela Aramă în blogul său.

Ca am facut ceva pentru ea, si ea mai putine pentru mine, nu conteaza - un om puternic nu cauta vinovati, ci isi asuma responsabilitatea pentru viata lui. Si...pretind ca sunt un om puternic, deci, responsabil. Si chiar daca nu as fi facut nimic pentru tara asta, tot cred ca as fi avut niste drepturi stipulate in Carta europeana a drepturilor fundamentale ale omului si in Constitutia RM. Dar, se pare ca pentru faptul ca am fost deputat in Parlamentul RM de legislatura a 16...n-am nici un drept. Cel putin, nu in fata actualei puteri. Pe care, de altfel, am votat-o. Cred ca daca saream cu scandal dintr-o barca partiinica in alta, problema nu s-ar fi pus cu atata patetism.

De fapt, despre ce este vorba? Ma anunta o prietena cu care am incercat sa fondam un ONG acum vreo doi ani, dupa ce am abandonat politica activa (nu am mai gasit intelegere in partidul din care faceam parte) ca are probleme din cauza ca am figurat in calitate de presedinte al ONG-ului respectiv (am renuntat la presedentie in scurt timp pentru ca aveam alte prioritati). Ce fel de probleme, zic. Pai, intr-o scrisoare semnata de actualul secretar de stat (scrisa de un consilier de al sau - un domn Furculita) este mentionat ca "La momentul inregistrarii ONG-ului Dvs., presedintele acestuia figura d-na Angela Arama, care in perioada 2005-2009 a fost deputat in Parlamentul Republicii Moldova din partea aceluiasi partid politic. Anume din aceste motive consideram ca ONG-ul ... nu poate fi obiectiv si impartial". Wow! Ce chestie! Chiar ma simt excesiv de importanta. Ma simt ca si cum prin denigrarea mea se naste o noua casta - cea a politicienilor si onegistilor imaculati. Figurez in calitate de "argument" al Guvernului! Ce mai!

Pe scurt. Ca ma plictiseste subiectul... Nu m-a facut mama deputat sau onegist...Acestea sunt domenii...cum sa zic...pentru cei cu stea in frunte, pentru cei inzestarti cu aripi de ingeri, pentru sfinti. Eu nu am factura respectiva, acesta mi-e destinul. Si rog actualul secretar de stat sa nu-mi mai dea atata importanta. Sa ma lase, dracului, in pace! Caci daca mi se sugereaza ca in RM sunt o paria pe motiv ca am fost om politic, atunci si pe el il paste acelasi statut - de paria. Doar daca nu este un privelegiat al sortii...adica are in spate o parasuta de zburator peste legile fundamentale ale sarmanelor fiinte umane...

*** Angela Aramă a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a 16-a din partea Partidului Popular Creştin Democrat.

Autor: Angela Aramă
Sursa: aarama.blogspot.com
21.08.2011 Opinii
4881
0

Comentarii 0