Sursa imagine: timpul.md

Flux: Vlad Filat are un alt nume de botez. Și Sanda Filat, la fel

Vlad Filat are alt nume de botez. Cel puțin așa afirmă publicația Flux. Într-un articol, publicat în ultima ediție a acestui ziar, autorul scrie că actualul premier ar fi fost trecut în catastiful bisericii din Lăpușna cu numele de Gheorghe.

La fel, potrivit acestui ziar, s-ar fi întâmplat și cu soția premierului, care figurează în actele bisericești cu numele de Nadejda și nu Sanda.

Articolul integral poate fi citit AICI.

Autor: HotNews
Sursa: flux.md
20.08.2011 Istorii din MD
5440
0

Comentarii 4

 • Vasile Sulă:

  Gheorghe Filat, Vlad Ulinici... ce-i cu bezpredelu ista, a?

  20.08.2011 14:21
 • Serghei Sergheici:

  Pei nimic straniu in acest fapt. cunosc mai multi oameni care dupa botez au un nume, iar in buletin altul. Faza este ca in unele sate din Moldova, copilul se boteaza cu numele sfintului in care zi sa nascut, iar din diferite considerente parintii scriu in certificatul de nastere alt nume. Este mai rau cazul cu Ulinici...

  20.08.2011 14:48
 • Matei Vitalie:

  ce conteaza cum il cheama pe Filat , daca esenta nu se schimba. Un mincinos poate avea orice nume oricum mincinos ramine. E ca in cazul bancului ce diferenta este intre Filat si o caldare cu gunoi. RS : CALDAREA!

  22.08.2011 12:12
 • Alex Alex:

  Sunt foarte multe persoane, care au alt nume de botez, decat cel din actele civile. Adevarul este ca, Biserica noastra refuza sa boteze copilul(cel putin asa era pana nu demult), daca nu poarta numele unui sfant. Sigur ca, pot fi si alte cazuri, cand numele civil nu coincide cu cel religios.Oricum, din cauza Bisericii, am ajuns sa avem majoritatea moldovenilor, cu nume de Maria, Elena, Ion, Gheorghe, Vasile samd.Situatia incepe sa se schimbe, probabil ca si preotii nostri inteleg ca, numele nu te face Sfant.

  24.08.2011 15:16