Sursa imagine: hotnews.md

Un preşedinte veşnic excitat!

 
Recunosc, cu mîna pe batimentul Președinției mele în reconstrucție, că  mă simt  tot mai prost de cînd sunt președinte al R. Moldova.
 
Nu știu cum de-a suportat Ghimpu acest calvar tocmai 15 luni, dar eu nu prea găsesc forțe să rezist și să continui.
 
Vedeți, urmez și cursuri intensive de limbă moldovenească și aproape că nu mai utilizez neologisme  să nu-l supăr prea tare pe Voronin, dar din clipa alegerii în funcția dublă de președinte am , totuși, o mare meteahnă: sunt non-stop excitat în măsură nemaipomenită de prezența tuturor. Brusc se schimbă radical comportamentul și mentalitatea mea, iar lucrul acesta afectează pregnant eficiența activității propriu-zise.
 
Aflați că sufăr de o boală contagioasă, de care s-au molipsit toți deputații, inclusiv deputatele din toate fracțiunile.
Chiar și adjuncții mei, signor Palatniuc și madam Palithovici, devin politicieni excitați la culme doar cînd îmi văd…eficiența transparentă și-n ascensiune permanentă.
 
Medicii mi-au prescris demisia urgentă din cele 3 funcții de președinte: de partid, de țară și de parlament, și lecturi neîntrerupte din Kant, autorul preferat al lui Filat, și Verejanu, autoarea de neabandonat a lui Ghimpu și-a vulcanului ce vi-s mereu în stare de erupție.
Sexuală, bineînțeles!
 
Nu știu ce să mă mai fac.
 
Mă uit spre dreapta.
 
Palatniuc , surîzînd, mă excită.
 
Trag cu un ochi la stînga.
 
Palithovici mă excită, fără să știe, și ea.
 
Dau o raită în sală.
 
Nu pot face măcar  un pas . Doar privirea tovarășei Postoico cît rău îmi produce.
 
În pauză mă excită toți ziariștii, inclusiv camerele de luat vederi, aparatele de fotografiat, dictafoanele și microfoanele toate.
 
Dacă pînă ieri mă exaltau concomitent duduițele superbissime Jantuan, Zolotco și Șeicanu, acum e de-ajuns doar ca Angelina Gonța să-și strecoare lasciv microfonul spre gura mea deprinsă cu-asemenea voluptoase ocazii și mă reexcit incontrolabil, de-mi vine să-mi iau Moldova în cap și să las cele 3 funcții de președinte urmașilor urmașilor mei, necontaminați încă de maladia ce mi-i dată, vulnerabil, s-o port.
 
Un lucru însă e cert: cetățenii acestui hanat, care, de jure, sunt liberi și democrați, dar, de facto, parcă ar  aparține  şi n-ar aparţine deja primului meu adjunct, Palatniuc, vor, nu se știe de ce, cu tot dinadinsul, să le fiu întru veci președinte! Și ca să nu fiu mereu excitat la orice ocheadă și atingere de mînă a poporului, în scopul compatibilizării și unirii eforturilor dintre președinte și mulțime, și pentru asigurarea transparenței și eficienței Organului Suprem în stat, am semnat deja decretul cu nr.2, prin care îl voi obliga pe neexcitatul Filat să reinstaleze stîlpii demontați cu sîrmă ghimpată cu tot de la hotarul româno-român între mine și popor.
 
Astfel  alegătorul va fi protejat și  de boala mea necontaminat, iar eu nicicînd de  nimeni excitat!
Autor: Traian Vasilcău
Sursa: traianvasilcau.wordpress.com
10.07.2011 Opinii
4454
0

Comentarii 0