Sursa imagine: hotnews.md

Societatea „Barza Albă” din Bălţi a „înverzit”

FOTO | Vladimir Tonciuc, liderul PLDM la Bălţi, este noul director al S.A. "Barza Albă"


Societatea pe Acţiuni „Barza Albă” din Bălţi, unul dintre cei mai importanţi producători de divinuri din Republica Moldova, are un nou director. Este vorba de Vladimir Tonciuc, candidatul PLDM la funcţia de primar de Bălţi la alegerile locale din 5 iunie. Tonciuc l-a înlocuit în această funcţie pe Leonid Babii, care în ultimii ani a fost şi consilier în Consiliul Municipal Bălţi din partea PCRM. 

Leonid Babii a spus pentru HotNews.md că a plecat benevol din funcţia de director al societăţii. 

„La 8 iunie, am depus cerere de transfer la funcţia de director adjunct pe economie şi marketing al întreprinderii. Aceasta a fost examinată şi acceptată de consiliul de administrare al întreprinderii şi de ministerul de resort, care mi-a dat o diplomă pentru activitate bună în funcţia de director”, a declarat Leonid Babii.

Potrivit lui, în prezent, unitatea economică „activează normal”. Întrebat dacă decizia de plecare din funcţie ar avea conotaţii politice, Leonid Babii a evitat să ofere un răspuns. 


Leonid Babii (63 de ani) a fost directorul SA „Barza Albă” timp de zece ani. Între 1999 şi 2001 a fost viceprimar de Bălţi. În 2008, a fost decorat de preşedintele Vladimir Voronin cu „Ordinul Republicii”.


Vladimir Tonciuc a spus pentru HotNews.md că exercită funcţia de director al „Barza Albă” din 6 iunie a.c. 

„Propunerea de a fi director al întreprinderii a venit din partea consiliului de administrare al întreprinderii, iar domnul Babii a depus cerere de demisie în legătură cu atingerea vârstei de pensionare”, a spus Tonciuc, precizând că „Babii va ocupa funcţia de director-adjunct”. 


Vladimir Tonciuc (59 de ani) a fost ales în primăvara acestui an preşedintele organizaţiei Bălţi a PLDM. El a fost (1991-1994) primul primar de Bălţi după declararea independenţei R. Moldova. A fost şi primul preşedinte al Consiliul judeţean Bălţi (între 1999 şi 2001). La alegerile locale din 5 iunie 2011, Tonciuc a acumulat pentru funcţia de primar 15,41% din sufragii (6872 voturi), fiind surclasat de Vasili Panciuk, candidatul PCRM.


Societatea „Barza Albă” a fost fondată în 1978. Este specializată în fabricarea şi comercializarea producţiei alcoolice, în special a divinurilor. „Barza Albă” (Belâi aist) este unul dintre cele mai cotate divinuri în spaţiul CSI, fiind apreciat pe timpuri, potrivit unor surse, de fostul preşedinte rus Boris Elţân. 

Autor: Eugen Urban
Sursa: hotnews.md
16.06.2011 Actual
4156
0

Comentarii 0